Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Etetés

 Táplálás:

Az ideállis táplálék a kiállatkereskedésekben kapható magkeverék.Olyan kiszerelést vegyünk ami vitaminokat is tartalmaz pl. mini hamsterz natur.A kalcium pótlására jó a díszmadaraknak készített halcsont.Így a hiánybetegségek megelőzhetőek.Ívóvízre nics szükségük helyette viszont mindig friss zöldséget és gyümölcsöt tegyünk be a folyadék pótlására,amit naponta cseréljünk frissre.Szinte minden olyan zöldséget gyümölcsöt adjunk nekik ami emberi fogyasztásra alkalmas.Ne adjukn nekik burgonyát a keményítőtartalma miatt,továbbá  citromot,csípős paprikát,hagymát,illetve még azt amit mi se ennénk szivessen.Kedvenc zöldségeik a répa,uborka,saláta,paradicsom,paprika,gyümölcsök közül meg szinte mindeggyik.A salátával vigyázunk csak száraz salátát lehet nekik adni külömben az bajt okozhat.

Tiszta kézzel nyuljunk hozzá hörinkhez mert ha élermiszer izét érzi ujjunkba harap.

A számára kedvenc ételért megüzd és minden áron el akarja venni kezünkből.

Egy kis csemegét is adhatunk neki pl...dió,mogyoró,szárított banán,sajt,csoki,keksz de csak mértékelten,az elhízás és a fogszuvasodás miatt.

Az egyik legfinomabb étel számára a csemegekukorica,persze nyersen főzés nélkül.A gukoricábol vágott szeletet 3-4 napig is benthagyhatjuk,így mindig tud belőle szemezgetni.

Az akváriumba/ketrecbe rakott táplálék mennyiségénél vegyük figyelembe a hörik számát és az eleve kicsi méretét.A zöldséget,gyümölcsöt ne hagyjuk megromlani, mindig időben vegyük ki a maradékot, és cseréljük frissre,mert megbetegetthet tőle a hörink.NE adjunk nekik sós,pörkölt magvakat, csak természetes állagú magvakkal etessük!

Hosszantartó kánikulában:

Mikor a szoba hőmérséglete melyben tartjuk kedvenceinket 30 celziuszfok körüli illetve magassabb különössen nagy figyelmet fordítsunk arra hogy mindig friss gyümölcs,zöldség legyen a folyadék pótlására.A táplálékot nem kell apróra vágni,szeletelni hiszen a hörik rágcsálók,egy darabban adjuk oda nekik az uborka,sárgarépa vagy a paprika darabot.

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 21162
30 nap: 125
24 óra: 6